Iesaka: Juris Vilcāns, kūpinātas zivis.

Sastāvdaļas:
Kūpināta karpa,
3-4 olas,
Skābs krējums 200 ml,
Sīpols,
Rīvēti mārrutki pēc garšas,
Rupjmaize,
Lociņi,
Citrons.

Pagatavošana:
Olas cieti novāra, atdzesē. Zivīm iztīra asakas. Sīpolu nomizo un smalki sagriež.
Vārītās olas notīra un sakapā, piejauc zivs gabaliņus, krējumu, mārrutkus un sagrieztos sīpolus, kārtīgi samaisa. 
Pagaršo un pēc vajadzības pievieno sāli. Visticamāk, ka sāļums jau pietiks no zivs.
Pasniedz ar rupjmaizi, rotājot ar zaļumiem, sīpoliem vai citronu.
Labu apetīti!
Kūpināto zivju salāti
Recepti iesaka:
Jura Vilcāna kūpinātās zivis

Karsti kūpinātas zivis tiek kūpinātas 70-120 o C lielā temperatūrā. Kūpināšanas process ilgst līdz 3 stundām. Tad zivīm ir izteikta kūpinājuma smarža un tās ir ar zemāku sāls koncentrāciju un sulīgākas. Kūpinātas zivis visbiežāk lieto kā uzkodu vai kā piedevu salātiem.