Receptes iesaka


Tēja Deviņu zāļu spēks

posted Oct 21, 2014, 10:07 PM by Žagata Ziņo   [ updated Mar 6, 2015, 11:25 PM ]

Iesaka Kurmīši z/s.

Sastāvdaļas:
Majorāns,
Kaķu mētra,
Ugunspuķe,
Piparmētra,
Kumelītes,
Pelašķi,
Spireja,
Ehināceja.

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sasmalcina un samaisa. Lieliska tēja garastāvokļa uzlabošanai.
Tēja Deviņu zāļu spēks
Recepti iesaka:

Kūpināto zivju salāti

posted Oct 19, 2014, 9:22 AM by Žagata Ziņo   [ updated Oct 21, 2014, 10:04 PM ]

Iesaka: Juris Vilcāns, kūpinātas zivis.

Sastāvdaļas:
Kūpināta karpa,
3-4 olas,
Skābs krējums 200 ml,
Sīpols,
Rīvēti mārrutki pēc garšas,
Rupjmaize,
Lociņi,
Citrons.

Pagatavošana:
Olas cieti novāra, atdzesē. Zivīm iztīra asakas. Sīpolu nomizo un smalki sagriež.
Vārītās olas notīra un sakapā, piejauc zivs gabaliņus, krējumu, mārrutkus un sagrieztos sīpolus, kārtīgi samaisa. 
Pagaršo un pēc vajadzības pievieno sāli. Visticamāk, ka sāļums jau pietiks no zivs.
Pasniedz ar rupjmaizi, rotājot ar zaļumiem, sīpoliem vai citronu.
Labu apetīti!
Kūpināto zivju salāti
Recepti iesaka:
Jura Vilcāna kūpinātās zivis

Karsti kūpinātas zivis tiek kūpinātas 70-120 o C lielā temperatūrā. Kūpināšanas process ilgst līdz 3 stundām. Tad zivīm ir izteikta kūpinājuma smarža un tās ir ar zemāku sāls koncentrāciju un sulīgākas. Kūpinātas zivis visbiežāk lieto kā uzkodu vai kā piedevu salātiem. 

Soļanka

posted Oct 19, 2014, 3:01 AM by Žagata Ziņo   [ updated Aug 21, 2015, 4:37 AM ]

Iesaka: Armanda Kūpinājumi.

Sastāvdaļas:
Gaļa:
Kūpināts šķiņķis,
Žāvēts šķiņķis,
Salami desa, 
Žāvēta desa,
Marinēti gurķi,
Burkāni,
Kartupeļi Sīpols,
Tomātu mērce,
Citrons,
Krējums,
Olīves.

Pagatavošana:
Sagriež gaļu strēmelītēs,sarīvē burkānus,smalki sakapā sīpolu,sagriež gurķus un strēmelēs sagriež kartupeļus.
Uz pannas liek cepties sīpolus,pēc neilga laika liek klāt gaļu un apcep dažas minūtes. Tad ber klāt sarīvētos burkānus un gurķus,cep kamēr burkāni ir mazliet zeltaini. Tad pievieno tomātu mērci un vēl nedaudz pasautē.
Katlā ielej siltu ūdeni (daudzums atkarīgs no sastāvdaļu daudzuma un porciju skaita. Katlā liek pannas saturu. Vāra. Pēc neilga laika pieber kartupeļus. Pievieno sāli pēc garšas.
Kad zupa gatava,lej bļodā un pievieno karoti krējuma, citrona šķēlīti, olīves.
Labu apetīti!
Soļanka
Recepti iesaka: 
http://www.zagata.lv/partika_zs/gala/armandakupinajumi

Skaties, kur var iegādāties vārītu cūkgaļas mēli un citus gardumus

Aukstā zupa ar bērzu sulu

posted Oct 18, 2014, 8:39 AM by Žagata Ziņo   [ updated Oct 20, 2014, 1:28 AM ]

Iesaka: Pakalni z/s.

Sastāvdaļas:
Svaigs gurķis,
Kartupeļi,
Olas,
Desa,
Sīpols,
Bērzu sula,
Sāls, pipari,
Cukurs,
Garšaugi,
Citronu sula,
Lociņi.

Pagatavošana:
Gabaliņos sagriež svaigo gurķi, ar mizu novārītus (nomizotus) kartupeļus, vārītas olas, desu, sīpolu. Pievieno bērzu sulu, sāli, piparus un cukuru pēc garšas, garšaugus, var pievienot citronu vai citrona sulu, sīpollokus, dilles. Var likt klāt ari redīsus. Gaumes lieta. 
Labu apetīti!
Aukstā zupa ar bērzu sulu
Recepti iesaka

Lauku cienasts ar medus mērci

posted Oct 18, 2014, 7:32 AM by Žagata Ziņo   [ updated Mar 6, 2015, 11:26 PM ]

Iesaka:
Baļļas, medus un bišu lietas.

Sastāvdaļas:
Vista un liellopa fileja,
Siers,
Kūpināta gaļa,
Tomāti,
Sāls un pipari,
Milti,
Olas,
Eļļa,
Sēnes,
Sīpoli,
Kartupeļi,
Dārzeņi,
Medus mērcei: medus, krējums, zaļumi.

Pagatavošana:
Izklapē vistas fileju un liellopu gaļas fileju. Starp tām ieliek sieru, kūpinātu gaļu un tomātu, pasāla, pievieno piparus. Apviļā miltos, tad olā, apcep eļļā, nedaudz pasautē.

Pagatavo medus mērci: 
vienādās daļās samaisa medu ar krējumu, pievieno zaļumus, nedaudz uzsilda. 
Apcep sēnes ar sīpoliem. Uz gaļas liek sēnes, pasniedz ar ceptiem kartupeļiem un svaigiem dārzeņiem. Medus mērci pasniedz atsevišķi.
Lauku cienasts ar medus mērci
Recepti iesaka
Baļļas z/s medus produkti

Skaties Baļļas mīļo dāvanu:

Skaties Baļļas garšīgo dāvanu:




Receptes

Dāvanas

Garšīgas dāvanas

Praktiskas dāvanas

1-5 of 5